Sunday, March 4, 2012

Chiang Mai, Level 3

Chiang Mai, Level 3
Eile oli meil yks huvitav seik.

Kui olla juba pikemat aega r2ndurielu elanud, v2sib sellest 2ra ja tahaks vahepeal ka normaalset elu elada ja teha asju, mida r2ndurid tavaliselt ei tee - n2iteks, k2ia multiplex kinos filmi vaatamas.

Juba kassade juures v6tab meid vastu maitsekalt valitud ambientne muusika, punased vaibad ja sametised pingid j2medate sammaste ymber. Teenindajad on viisakad ja v2ljapeetud k2itumisega, riietatud minu meelest ysna pidulikult. Ka teised kinokylastajaid (n2eme peale enda aint m6nda paarikest) k2ituvad ja on riides umbes nii nagu Eestis ollakse teatris. Kinosaal on samuti ilus ja puhas. Veidi S6pruse moodi, aga korralikum ja uhkemalt kaunistatud.

Saalis on peale meie veel umbes 5 inimest. K6ik istuvad v2ga vaikselt, aint mingit sosinat on kosta vahepeal. Ekraanil jooksevad treilerid ja reklaamid - k6ik filmilindilt. Siis ilmub mingi tekst (ingliskeelsetest s6nadest loen v2lja "Ministry of energy" ja "His majesty...") ja kuninga pilt, hakkab k6lama lastelaululiku seadega lauluke ja jooksevad kaadrid t88stushoonetest ja maastikust. Meie selja tagant koputatakse Marile n2rviliselt 6lale "Stand-up!". Meist eespool ei istu kedagi, nii et alles nyyd m2rkame, et ylej22nud 5 inimest saalis seisavad juba pysti. Lastelauluke kogub hoogu, muutub suureks ja paatoslikuks, ekraanile ilmuvad j2rjest kaadrid v2ga innustunud ilmega erinevatest inimestest hymni laulmas. Pilte tuleb aina juurde, kuni l6puks k6ik sulab kuldseks v2rviks ja seej2rel Tai riigilipuks. Ning h6redalt asustatud kinosaal seisab ustavalt. Kummaline, veidi dystoopiline, samas l6bus kogemus.

P2ikeseloojangul m2ngitava hymni seisakuid rongi- ja bussijaamas olime juba varemgi kogenud. Flash mobi moodi asi - mis iganes kellelgi parasjagu k2sil on, hymni aeg t6useb terve terminal pysti ja k6ndijad j22vad seisma. Seekordne laul, v2hemalt selle algus k6las aga teisiti. V6ib-olla on neil mitu t2htsat laulu? V6i k6lab riiklikes asutustes mingisugune lyhendatud variant?

Tulime Mariga Ko-Pha-Nganilt otse P6hja-Taimaale, Chiang Mai'sse. Guidebook ytleb selle linna kohta, et sel on k6ik Bangkoki eelised, aga on v2hem puudusi - selgem 6hk ning rahulikum atmosf22r. Umbes nii ongi. 88bime nyyd ylikorralikus guesthousis (iga 6htu, kui linnast tuleme, on voodi tehtud ja asjad korda pandud toas) ja kulutame raha hea toidu ning kaunite r6ivaste peale, mida siin on rohkesti. Enam-v2hem k6ik riided, millega Eestist sai tuldud, on praeguseks kergemate, 6hemate ja ilusamate vastu v2lja vahetatud. Yhe 7-kilose paki saatsime koju juba Bangkokist, teine sama suur l2heb varsti teele siit.

Andsime oma passid Hiina viisa jaoks saatkonda. Yhtlasi olen kogunud v22rtuslikku informatsiooni parmupillitraditsiooniga m2gih6imude kohta ning t6en2oliselt 6nnestub mul varsti ka m6ned kohalikud pillid omandada.

No comments:

Post a Comment